*

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

El 'must see' del Gener

Ja estem a 1 de Gener del 2013 i com sempre a principis de mes teniu una nova entrada de la categoria 'must see'. Agafeu-vos el cinturó perquè aquest mes el ritme de grans estrenes no decau respecte el mes anterior.

4 Gener


The Master:
3 Nominacions als globus d'or, premi al festival de Venècia com a millor director i millor actor principal, 4 premis de la associació dels crítics de los Angeles, 7 nominacions als Satellite Awards... i la llista continua. The master és un drama ambientat als anys 50 sobre la esglesia de la cienciología. Lancaster Dodd, un intel·lectual brillant i de fortes conviccions crea una organització religiosa que comença a fer-se popular en els Estats Units el 1952. Freddie Quell un jove vagabund es convertirà en la mà dreta d'aquest líder religiòs. Tot i que una vegada que la secta a triomfat i aconsegueix atraure a gent a Freddie li sorgeixen dubtes. Si encara no estàs convençut els actors principals són Joaquin Phoneix, on tota la crítica alava el seu paper, i Philip Hoffman.

"La épica historia de la América de posguerra de Paul Thomas Anderson ofrece estímulo para los sentidos y socorro para el alma (...) Si alguna vez ha existido una película que pudiera hacer andar a los cojos y ver a los ciegos, podría ser 'The Master' (...) Puntuación: ***** (sobre 5)" (Xan Brooks: The Guardian)

"Yo creo en la iglesia de Paul Thomas Anderson. Feroz y ferozmente divertida, 'The Master' es una gran película, la mejor del año con diferencia y un nuevo clásico americano (...) Puntuación: **** (sobre 4)" 
(Peter Travers: Rolling Stone) 

"Una obra de una belleza, profundidad y sentido pocas veces contemplada. 'The master' es, sin duda, la película que pretende ser: una obra maestra de ese raro invento llamado cine." (Luis Martínez: Diario El Mundo)

"El filme tiene maestría, incluso momentos de genial intensidad pero, sin embargo, no resulta una película apasionante aunque tiene muchas otras virtudes. Uno tiene la sensación de que le falta algo" 
(Salvador Llopart: Diario La Vanguardia)




4 Gener

La noche más oscura:
Nominada a 4 globus d'or, guanyadora de 3 premis dels crítics de Nova York per millor pel·lícula,millor directora i fotografia, guanyadora del millor guió original en el Satellite Awards i en el top 10 de millor pel·lícula del any 2012 per American Film Institut. Pel·lícula que relata els fets que van succeir amb la operació secreta que va dur a terme els Estats Units per matar a Bin Laden. Dirigit per la directora Kathryn Bigelow encarregada de triomfar en els Óscars amb la pel·lícula En tierra hostil. Pot ser que tant premi sigui causat per lo patriòtics que són els Americans, però com és història viva recent i la pel·lícula està documentada no pot faltar en aquesta llista per saber com es va dur la operació en secret.

"Engancha la mayor parte de su metraje (...) el resultado -ultraprofesional- puede que sea más respetable que disfrutable, pero no se le puede negar que es potente." (Peter Debruge: Variety)

"La historia de la caza de Osama bin Laden avanza implacablemente hasta conseguir un potente resultado final. (...) 'Zero Dark Thirty' bien podría ser el film más impresionante que ha hecho Bigelow" 
(Todd McCarthy: The Hollywood Reporter)

"Agárrate fuerte. El K.O. técnico de la temporada se lo lleva 'Zero Dark Thirty'. Lo pasaréis canutas con este thriller de alto voltaje (...) Puntuación: **** (sobre 4)" 
(Peter Travers: Rolling Stone)

"Primero y ante todo, 'Zero Dark Thirty' es una película, y es endiabladamente buena. (...) Es un film periodístico que sacude y pincha, que purifica el clamor y la confusión de una década con claridad en su narración" 
(Richard Corliss: Time) 



11 de Gener

Amor:
Director i guionista Michael Haneke, responsable de la pel·lícula La cinta blanca la qual va guanyar el seu primer Óscar com a millor pel·lícula estrangera. Guanyadora de la palma d'or en el festival de Cannes, 4 de 6 possibles premis guanyats del cine Europeu, una nominació de globus d'or a millor pel·lícula eatrangera i un llarga llista més de premis. 

"Magnífica en su simplicidad y en su implacable honestidad acerca de la vejez, la enfermedad y la muerte (...) No hay un paso en falso ni una sola escena superflua" (Deborah Young: The Hollywood Reporter) 

"La nueva película de Michael Haneke, un estudio de los efectos de la demencia y el envejecimiento en un agraciado matrimonio, es cine inteligente de primer orden (...) Puntuación: ***** (sobre 5)" (Peter Bradshaw: The Guardian)

"Obra maestra (...) Una tierna, desgarradora e impecablemente dirigida historia sobre el amor y la muerte" (Manohla Dargis: The New York Times)


"Paralizante y extraordinariamente emotiva, quizás la película más inolvidablemente honesta sobre la vejez que se haya hecho nunca" (Owen Gleiberman: Entertainment Weekly) 





18 de Gener

Django Desencadenado: 
Última pel·lícula de Quentin Tarantino la qual ha tingut molt bona crítica en tots els aspectes. Creada com a nexe de unió amb Malditos Bastardos on Tarantino ha disposat d'un repartiment d'actors de la talla com Leonardo di Caprio,Jamie Foxx,Christoph Waltz... Nominada a 5 globus d'or i es troba en el top 10 de les millors pel·lícules del AFI del any 2012.

"Tarantino infunde este denso material de tantos toques divertidos, sorprendentes e inesperados, que resulta constantemente estimulante" (Todd McCarthy: The Hollywood Reporter) 


"'Django' da, al por mayor, ese placer especialmente narcótico y delirante que Tarantino todavía sabe crear en cine (...) Es tan malsana, deplorable y deliciosa como un cigarrillo prohibido (...) Puntuación: ***** (sobre 5)" (Peter Bradshaw: The Guardian)

"Un relámpago de puro cine, deslumbrante, sinvergüenza y emocionantemente vivo (...) ¿Es 'Django Unchained' excesiva? Totalmente. De otra manera, no sería Tarantino (...) Puntuación: ***1/2 (sobre 4)" (Peter Travers: Rolling Stone)

"Un alegato de sabor antibélico inmensamente satisfactorio, envuelto en homenaje spaguetti-western (...) Una vez más, Quentin Tarantino acude al rescate de los Weinstein, entregando un contraprograma navideño sangrientamente divertido (o divertidamente sangriento)" (Peter Debruge: Variety)


18 de Gener

Lincoln:
Si la setmana del 18 de gener ja tenia el seu al·licient per anar al cinema amb la última pel·lícula del Quentin encara tindrà més ja que també s'estrena la última del Steven Spielberg, Lincoln. Compartint el mateix camí de nominacions, premis i critíca que Django: 7 Nominacions als globus d'or, 8 nominacions als Satellite Awards, en el top 10 de millors pel·lícules del any 2012 per AFI. On la premsa especialitzada destaca el treball del actor Daniel Day-Lewis interpretant a Lincoln.

"Kushner y Day-Lewis (...) se atreven a darnos este retrato complejo y conflictivo de un gran líder americano. El resultado, problemas técnicos aparte, es una gran película americana (...) Puntuación: ***1/2 (sobre 4)" (Peter Travers: Rolling Stone)

"La película es grandiosa e inmersiva. (...) nos hace sentirnos transportados como por una máquina del tiempo (...) El Lincoln que vemos aquí es esa extraña clase de criatura cinematográfica, un pensador heroico" (Owen Gleiberman: Entertainment Weekly)

"Pocas veces una película ha puesto tanta atención a los detalles de la política. (...) Puntuación: **** (sobre 4)" (Roger Ebert: Chicago Sun-Times)




25 de Gener

El lado bueno de las cosas:
David O.Rusell, després de realitzar the fighter, a volgut provar el genere de la comèdia romàntica-drama amb El lado bueno de las cosas. Rebent molt bona critica del públic (premi en el festival de Toronto), com de la premsa especialitzada, en el top 10 de millors pel·lícules per AFI, 4 nominacions als globus d'or, 5 premis de 7 nominacions en els Satellite Awards, inclòs millor pel·lícula.

"Con un agudo ingenio y resultados satisfactorios (...) buenas críticas y el 'boca a oreja' deben de hacer de esta bulliciosa y sincera historia de amor de un perdedor un éxito para la Weinstein Company" (Justin Chang: Variety) 

"Una comedia romántica estupenda (...) Alegre pero conmovedor retrato de las luchas, angustias, desórdenes y obsesiones de la gente normal, ésta es una película tan extraña como encantadora." (David Rooney: The Hollywood Reporter) 

"Matizada de sombras e incendiada por Lawrence y Cooper, 'Silver Linings Playbook' eleva el ratio de comedia romántica. Es demencialmente buena (...) Puntuación: ***1/2 (sobre 4)" (Peter Travers: Rolling Stone)

"Las interpretaciones de estos actores son razones suficientes para ir. La razón para quedarse es Lawrence" (Richard Corliss: Time)


Cap comentari: